søndag den 26. februar 2012

Ribstrikket vest


I går aftes blev jeg færdig med vesten. Den blev vasket og lagt mellem håndklæder.
Det har været rigtig morsomt at følge med i de forskellige forslag til hvad jeg nu havde fundet på.
Jeg tror at den bliver fin til cowboybukser.

fredag den 24. februar 2012

Syværelse

 Min dejlige kreative mand har skrædersyet et værelse til mig. Det er helt perfekt med en bordplade på 5 m og 80 cm dyb og plads til garn og stof i kurve under bordpladen. Jeg har ganske vist haft værelset i mange år men nu er det blevet renoveret så det lige passer til mig og det er pragtfuldt.

Nu må vi hellere få spændingen udløst. Som I kan se er det en ribstrikket vest. Jeg er ikke helt færdig med strikningen. Den skal syes 10 cm op i ryggen, men man kan da se hvad det bliver til. Jeg har købt opskrift og garn hos  http://www.kirstenmogensen.dk/ Hun bor på norddjursland på en gård. Jeg ved ikke hvem der har designet opskriften men den ligner Bente Geisk og Else Sjellerup opskrifter.

torsdag den 23. februar 2012

Her er en ny brik til puslespillet. Den sidste side skal være lige så lang som den modsatte side og så skal den syes sammen. Jeg skal i strikkecafé i eftermiddag så der får jeg sikkert strikket det sidste stykke. Så må vi se at få spændingen udløst.

fredag den 17. februar 2012

Er der nogen som kan se hvad det skal blive til?. Ja, jeg ved det selvfølgelig for jeg har opskriften, men det kan være svært at forestille sig hvordan det færdige resultat bliver. Der findes mange sjove opskrifter og her er en af dem. Man kan ikke altid se logikken, men hvis man følger opskriften til punkt og prikke går der lige pludselig et lys op for én og så siger man til sig selv. Nå, ja selvfølgelig. Når jeg kommer lidt længere i projektet kommer der et nyt billede.

søndag den 12. februar 2012

Trøjevest

Så blev trøjevesten færdig. Læg lige mærke til knapperne. Det er min kreative mand som har lavet dem af moskusoksehorn. Det kan nu godt være at trøjevesten skal en tur i vaskemaskinen for den er lige stor nok.
Jeg vil lige lave en lille strikkeprøve først og så vaske den så jeg kan se hvordan garnet reagerer, for det er ikke meningen at den skal valkes, så bliver den vist for lille.
Garn og opskrift har jeg købt hos http://www.kirstenmogensen.dk/

fredag den 10. februar 2012

Joggingbukser

I dag har der været gang i symaskinerne. Et par joggingbukser er det blevet til med en masse stikninger. Hvem der dog var ejer af en dæksømsmaskine. Så kunne man sy 4 stikninger og samtidig overlock på bagsiden. Nu var jeg nødt til først at overlocke og derefter sy 2 dobbelte stikninger. Nå, men jeg er nu blevet ganske godt tilfreds med resultatet. Det er til min niece som bor på Grønland og som er kommet til skade med sin fod. Min søster rejser derop på tirsdag og kan så tage dem med. I morgen skal jeg sy et par mere i lilla

torsdag den 9. februar 2012

Rugbrød med surdej

Det dufter dejligt af hjemmebagt rugbrød. Jeg bager gerne dobbelt portion så bliver der 4 stk. som lige kan være på en plade og så sparer man på energien og det er jo heller så dårligt.

Maltet surdejsrugbrød

surdej:

3dl rugmel
½ tsk. salt
1½ dl kærnemælk

1 dag

9-10dl vand
2 spsk. salt
¾ kg rugmel
250g hvedemel

2 dag

1 fl. maltøl
½ kg knækkede rugkerner (evt. 400g)
2dl. hørfrø (evt. 1dl)
1dl. solsikkekærner
1dl. boghvedekærner (evt-)
1dl. sesamfrø

Surdej: bland rugmel og salt. Hæld kærnemælk i og ælt dejen sammen. Stil surdejen tildækket ved almindelig køkkentemperatur 2-3 døgn.

Første dag:

Opløs surdejen i lunkent vand. Rør salt i og tilsæt rugmel og hvedemel. Ælt dejen godt igennem og lad den stå tildækket til hævning ved køkkentemperatur i 24 timer.

Anden dag:

Rør maltøl og knækkede rugkerner i den hævede dej. Tag ca. 1dl fra som surdej til næste bagning. Surdejen opbevares tildækket i køleskab. Rør frø og kerner i resten af dejen. Ælt den godt og læg den i to smurte forme á 1½-2 L efterhæver  4-6 timer. Pensl m. olie. Bages 1 ¼ time ved 175 gr. Bages 15 min. ude af formen .

Jeg plejer gerne at prikke brødene med en strikkepind inden de kommer i ovnen. Det forhindrer at de smuldre. De er velegnet til frysning.

Knækbrød

Dette er verdens bedste knækbrød som man godt kan gå hen og blive afhængig af. Jeg har prøvet flere andre opskriften men er kommet det resultat at disse her er de bedste. Opskriften kommer her:


4 dl havregryn
4 dl fuldkorns hvedemel  (finax fra Føtex er bedst)
2 dl solsikkefrø
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 tsk. salt
7 dl vand

Rør sammen og lad massen stå en lille ½ time.

Spredes tyndt ud på bagepapir – som er smurt med lidt olie – der er til 3 plader. Lav riller i den størrelse som man vil have.
Jeg vender bagepladerne med undersiden op. Brug så stort et stykke bagepapir så det kan nå om på undersiden af bagepladen i siderne. Så blæser det ikke op under bagningen i en varmluft ovn. Jeg har kun to plader men bruger risten som den sidste.

Bages 60 min ved 150-160 gr. i varmluft ovn.

Tag bagepapiret af inden brødene er blevet helt kolde.


fredag den 3. februar 2012

Masajsjal II


Jeg strikker lidt på masajsjalet hver dag, men det går ikke så hurtigt mere da jeg har over 300m på omgangen. Nu mangler jeg kun 100 omgange inden jeg skal til at klippe op og strikke kanten.

Sjalsnål

Jeg købte et kit til en sjalsnål hos Rasmilla . Det er den til højre og prøvede efterfølgende at strikke en af restegarn men læg lige mærke til hvor forskelligt garnet arter sig når det valkes i vaskemaskine. Man hækler omkring en gummi O-ring men jeg har ikke fundet ud af hvor de forhandler dem.