tirsdag den 9. oktober 2012

Langtidsholdbart strikketøj

Nu har jeg strikket raglan på 3 forskellige måder. Første gang tog jeg 1 m ind på hver anden p. Anden gang tog jeg ind på hver p 10 gange og så på hver anden resten. 3 og forhåbentlig sidste gang har jeg taget ind på hver 4 p ca. halvdelen og derefter hver anden p resten. Nu ser det rigtigt ud. Sådan går det når man ikke har en opskrift. Jeg tror at jeg skal på et workshop hvor man lærer at udregne den slags8 kommentarer:

 1. Åh nej det er da træls at det sådan har drillet, kunne der måske være en opskrift på drops, måske bare en med raglanærmer, hvor du kunne se hvad der er gjort på den. Der skulle være en bog om hvordan man beregner og selv laver mønstre, tror knitting by Kaae har nævnt den på et tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte. Jeg har studeret drops opskrifter. Jeg synes ikke lige der er noget der passer men vil prøve at se lidt på Knitting by Kaae måske jeg kan finde noget der. Tak for tippet. God tur til Uldfisken i morgen.

   Slet
 2. Ja, sådan må man nogen gange prøve sig frem. Hos mig virker det ellers med 1 indtagning i hver side på hver anden pind, men det afhænger jo også af hvor mange masker man har til start. Jeg er lige blevet færdig med en cardigan i bomuld/silke - den er strikket 3 gange i alt :-) Men hellere dét end komme ud med noget, som man ikke er glad for.

  SvarSlet
 3. Forresten: selv har jeg hentet en del hjælp på disse links:

  www.knittingfool.com

  http://knittingpureandsimple.com/products-page/women/

  http://community.knitpicks.com/notes/Percentage_System

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for tippet. Det er så dejligt når der hjælp at hente i blogverden.

   Slet
  2. Tusind tak for tippet. Det er så dejligt når der hjælp at hente i blogverden.

   Slet
 4. Svar
  1. Hej Dorit. Det var dog nogle herlige hjemmesider. Det er bestemt noget jeg kan bruge jeg skal i hvert fald studeres det nærmere.

   Slet