onsdag den 25. januar 2012

Morgenboller

Da der er flere der har spurgt efter opskriften på mine boller kommer den her:

50 g hvedekerner
50 g rugkerner
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
Kernerne får et opkog med 6 dl vand
Afkøles og tilsættes
6 dl surmælksprodukt (f.eks. A-38 eller kærnemælk)
10 g gær
1 tsk. salt
ca. 1kg. hvedemel
Æltes med en grydeske ikke med hænderne. Dejen må godt være så våd at man ikke kan få fingrene i den. Hvis man er kommet lidt for meget mel i kommer man bare lidt mere vand.
Sættes til hævning gerne i køleskab. Hvis jeg laver dejen sent på aftenen lader jeg den bare stå på køkkenbordet.
Jeg bruger 2 bageplader. Der bliver 9 boller på hver plade og de sættes på med to skeer.
Smøres med æg og sættes i oven på 200 gr. i 20-25 min.
God fornøjelse.

1 kommentar:

  1. Uhmmmmm de lyder go'e de boller :o)

    Tak for din hilsen på min blog.

    Knus Lilian

    SvarSlet